onsdag 27. mai 2009

Hipp hipp hurrA!

Ferdig med eksamen - hipp hipp hurrA!

tysdag 19. mai 2009

Nasjonaldagen i Brumunddal

Fyrste gongen me feira nasjonaldagen spint åleina, viss me ser vekk frå dei andre her i grendi.

Det vart definitivt ein 17. mai me tok på sparket, hugste heldigvis å slå på alarmen på mobilen før me la oss etter Svabøshowet, slik at me vakna til ei fela ringing kl ni. Opp og hopp og ein time seinare sat me nydusja og pynta og fekk oss ein frukost, før det bar ut. Fekk fin utsikt til toget som rusla forbi oss i Nordåsvegen før det bar opp til den kortaste gudstenesta eg har vore med på. Gudsteneste på parkeringsplassen utanfor kyrkja og ferdig på under halvtimen. Trur Frode var litt misunneleg då eg sende den meldinga til han, der han sat og høyrde på Paulsen.

Nuvel, toget gjekk vidare, medan me tok snarvegen sidan Sigrid ville sjå barnehagetoget. Etter å ha sett at dei to toga spleisa seg følgde me etter bort til Husebyparken og konstaterte at det var på tide med å gje seg for i år. Men først måtte me berre innom Mix-kiosken og få oss årets første soft-is. Soft-is og dress funka bra det, men litt meir usikker på om skoa hadde godt av isen. Uansett fin dag og fint ver, og Lena hadde sikkert større utfordringar med ungane enn eg hadde med is og sko :-)








måndag 11. mai 2009

Jippi ay

Dao har eg vore gjennom utdrikkingslaget mitt og må seie meg særs nøgd med at det vart fotballtur til Merseyside. Eg visste eg gjorde eit godt val av forlovar her i haust :-) Det eg ikkje visste då var at Everton skulle møte Spurs på tampen av sesongen, men 2+2 vert ofte 5-1. Avgårdekåre fredagsmorgonen då Frode plukka meg opp i herskapshuset i dalen og nokre timar seinare var det inn på Torp (liten matstogg i Asker). Der var det mange som skulle på fotballtur, mellom dei nokre gamle kjende tryne. Flyturen gjekk greit, Frode fekk utsikten og eg fekk VG og Aftenposten. På John Lennon sin flyplass var det rett gjennom og det bar inn til byn og hotellet som synte seg å ha ein veldig høg standard. Butleren var med opp på rommet for å gje opplæring i elektronikken.

Rommet låg forøvreg rett over Mathew Street som er der nattelivet pågår i byn (The Cavern var nesten rett under rommet vårt). Det ser også ut til at engelskmennene har lært litt av resten av verda; vasken på badet hadde blandebatteri og det var dusjkabinett (rett nok med eit enormt dusjhovud som gjorde dei første sekunda av dusjen iskalde). Fredag ettermiddag vart det handling og eg skjøna at det var nokre år sidan eg sosa rundt i sentrum av Liverpool (eigentleg berre fire, men då må eg ha vore i svime for så mykje kan dei ikkje ha bygd på fire år).
Laurdag var det shopping att før det bar oppover til staddaen. Rett buss tok me òg, £2,80 t/r. Vel oppkomne skulle eg sjølsagt på supportersjappa sjøl om det berre var 80 min til kampstart. For å seie det slik: det var kø for å kome inn og etter å ha venta iallfall i tre minutt kom eg inn. Der nappa eg med meg eit skjerf og stod i ny kø i tjue minutt før eg fekk betalt og kome meg ut. Hadde sikkert vore kjappare å kjøpe skjerfet nede i byn før me for opp eller hjå ein av dei 400 som stod rundt staddaen og selde. Deretter var det inn på spelesjappa og tippe litt ao kårt om kampen. Matleiting vart det også tid til før kampen, men me måtte nøye oss med litt sjokkis. Vel inne og mot kampstart såg me at det var 36.644 andre på kampen. Utruleg moro å vere på kamp att sjøl om det vart 0-0 og den første Evertonuavgjortkampen eg har sett live i Engerland (hadde fem sigrar og to tap tidlegare).




Etter kampfen var det synfaring til Anfield (ti-femten spasertur i parken) der Frode fekk teke nokre obligatoriske bilete (utan meg sjølvsagt, hadde teke seg ut med bilete av meg framfor dèt stadionet). Sjølvsagt var det ein obligatorisk bunke japsar der òg med kameraa sine. Ny buss ned att til byn, ein liten matbit og så kvil på rommet, inkludert Kalven på tv, og så ut for å finne restaurant som hadde god mat, enda opp med ein kjellar med altforhøgbråkelivemusikk og biff til Frode og lam til meg før me fann oss eit casino der me prøvde å tømme lommeboka, men fekk ein samla netto på £15 der Frode hadde 2/3 og eg 1/3, og Frode meinte heilt rettmessig at eg spelar feigt og så var det gjennom Mathew Street natt til sundag og masse folk som ikkje var edru og ikkje ville vere edru og inn på hotellet og oppatt og slå på tvn og sjå West Bromwich - Wigan i opptak for andre gong og pusse tenner og slå av lys.


Sundag var det dusj, frukost, bittelitevetta sjåpping (=magnet for eg fann framleis ikkje jakken eg har leita etter i tre år, men det vart nesten, men dei hadde ikkje storleik M eller L på den jakken eg ville ha) og so utatte te flyplassen te John Lennon der me måtte betale 25 pence for ein plastpose å ha flytande remediar i so me ikkje vart tekne for å vere brødristar, orsak terroristar og litt venting og meir venting og so opna gaten der Ryan Air synte oss kvifor dei er så billege (eg måtte ha drikkeflaska mi opp i kofferten for det var lov med berre eit kolli handbagasje, medan Frode måtte få plass til både Pringles og flaske...). Flyet var knapt halvfullt (på fleire måtar trur eg), så det vart høvesvis god plass til negler og tær. Medvind i ryggen hadde me heilt sikkert for brått var me på Torp og etter eit raid i teksfrien bar det oppover autostradaen til Drammen der eg måtte sei hadet til Frode som ville ein annan veg. Skjøna han godt, Anja høyrdest veldig kry ut på telefonen etter å ha skåra i miniputt-turneringa. Bussfortog gjekk fint til Oslo der det var inn på toget og heimatt til stooor klem i dalen :-)


Mange mange mange takk til Frode for ei kjempeflott helg :-)


PS: Om nokre dagar kjem eit innlegg om engelsk mat. Eg må berre fordøye den litt først. Det trur eg Frode må også.

torsdag 7. mai 2009

NSB og punktligheit (april)

Mykje kan seiast og har vore sagt om NSB (og ikkje å gløyme Jernbaneverket) og eg skal no kome med ankomststatistikken min for april. Eg pendlar (som kjent?) med tog mellom pittoreske Brumunddal og Lillehammer. Frå togstasjonen på Lillehammer er det om lag to minutt til innstemplinga på jobben. Toget skal etter ruta vere på Lillehammer 7.52, så med to minutt i pluss for gåtid og to minutt i frådrag fordi stemplingsuret går litt feil (trur eg) så skal innstemplinga vere rundt kl 7.52 om alt er i rute.

And here are the numbers for april:
7.54
7.54
7.51
7.52
7.52
7.52
8.08
7.53
7.53
7.53
7.56
8.04
7.51

Må seiast å vere ein bra månad. 8.08 var dagen då alt skar seg for NSB, sidan køyreledningane datt som fluger kvelden før. Eigentleg burde ikkje 8.08 stå på lista sidan me fekk drosje den dagen og dermed kom så seint, men NSB/Jernbaneverket hadde definitivt skulda. No skal det òg seiast at det skulle berre mangla at toget stort sett er veldig i rute sidan det overnattar på Hamar og den avgangen eg er med på er den første for dagen.

PS: Eg jobba fleire dagar i april enn lista tilseier, men eg var på reis nokre dagar, ref bloggen om skuleskyssmøta. Og så hadde eg jo litt fri rundt palmehelgi sidan Petter sneik i køen.

måndag 4. mai 2009

Bryllupsforberedelser og Kongsbergbesøk

Siden brudekjolen blei kjøpt på salg og ikke akkurat var i min størrelse, er den nå levert til sydame. Fotografert har den også blitt (nei, Ørjan, bildet legges ikke ut her), og bildet er levert til de som skal lage brudebuketten. Det blir spennende å se hvordan alt vil se ut til slutt. Forhåpentligvis gjør både sydame og blomsterbinder en god jobb. Bryllupskake hadde vi også tenkt å bestille, men bakeriet var så stressa av konfirmasjonene som pågår i disse dager, at ekspeditrisen ikke engang visste hvordan hun skulle notere ned bestillingen.

1. mai fikk vi med oss Guttemusikkens innmarsj på kirketorget. Jeg kunne mimre om tidligere korpsdager, og konstatere at den eneste i korpset jeg nå kjenner er en av korpslederne. Våren er godt i gang på Kongsberg og 1. mai-middagen blei inntatt på verandaen. Raking blei det også tid til i løpet av helgen. Stooor hage, men heldigvis en del naturtomt. Bilen må vel også være godt fornøyd etter helgens "hotellopphold" - vasket og støvsugd fra støtfanger til støtfanger (mulig noe av det i midten ikke var like fornøyd over å stifte bekjentskap med støvsugeren) og gjensyn med den jevngamle kompisen.