søndag 17. oktober 2010

18. juli: Me vitjar Fridtjof den frøkne

Dette vart første campingferiedagen denne sommarferien. Passe utkvilde etter bryllaupsfesten i Marifjæren stod me opp, berre for å konstatere at mammao og papan hadde reist på sin ferie (til Aalebyen). Frukost vart eten, bilen ferdigpakka og karta tekne fram.

Dagen vart, som dei fleste av feriedagane, stykkevis og delt. Først til Sogndal, der me vitja ein gamal kjenning: den søndagsopne bui (Fjøra Mat). Heldigvis var det plass til alt dette i bilen (me hadde fornuftig nok lagt att dressen min i Luster, eg skulle nemleg bruka den i Isak sin dåp i september). Elles var det sjølvsagt kjekt å sjå att Sogndal, som jo var heimbygdi mi i nokre år. Kjekt var det òg å sjå Systrond då me køyrde gjennom bygda på veg til ferja på Hella. Før me kom til Hella vart det lunsj på rasteplassen ved Kvinnafossen (der eg og Stig O var på toppen ein gong).

God lunsj og ferja gjekk som ho skulle, og då var me over på bygdi som tidlegare heitte Framnes, men som no heiter Vangsnes. Her gjekk turen til Fridtjov den frøkne som er HØG. Sigrid klatra opp til foten hans og kunne beundra utsynet mot Sognefjorden og Balestrand. Vegen til Vik gjekk radig og der vart det middag som kom på bordet før me nesten fekk sukk for oss. Veldig god mat, og det passa jo fint at eg fekk sitjeplass med skodarplass til tv med innspurt av dagens etappe i Tour de France.


Sigrid og Fridtjov


Magnificent scenery


Historie på Vikøyri

Me var i utgangspunktet innstilte på at me skulle overnatta i Vik, men klokka var ikkje så ille då me var ferdige med turistruta langs fjorden, så me bestemte oss for å kome oss over Vikafjellet med det same. Ein kort matrast vart det tid til på fjellet, men det var småsurt sommarver. Nedover mot Voss byrja me å vurdere campingplassane, og på Tvindefossen såg det så triveleg ut at me sette opp teltet midt mellom E16 og fossen. Litt knoting vart det, me hadde trass alt ikkje sett opp teltet på to år, men eigentleg gjekk det bra kjapt.


Magnificent scenery 2 (frå Storesvingen mot Vik og Sognefjorden)

Telt og bil og Tvindefossen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar